“Neka te hvali drugi, a ne tvoja usta, tuđinac, a ne tvoje usne”
(Izreke 27:2)

Ponekad, iako smo Božja djeca, iako učenici Isusa Krista, teško nam je čekati na potvrdu, na priznanje našeg Nebeskog oca.

Očekujemo nagradu za naš trud; borimo se i na tom polju; htjeli bi već vidjeti plodove svoga sijanja u Božjem kraljevstvu.

I ponekad, nestrpljivi; tražimo, pa i zahtjevamo poštovanje i priznanje ljudi. Težimo da nas časte. I to, najčešće očekujemo od onih koji čeznu i u potrebi su za tim istim. A veliki dio njih, nikada nisu upoznali Gospodina Isusa. Ili kažu da Ga znaju, a nikada se nisu ni približili Očevom srcu.

Nemoj, molim te, trošiti svoju snagu na te ispraznosti. U tome ne leži nagrada; Nema potvrde, časti ni priznanja u ljudima ovoga svijeta. Sve to nam dolazi odozgo. – “I začuo se glas iz oblaka: Ovo je Sin moj, Izabranik. Njega slušajte” (Bog Otac o Isusu, u ev. Luka 9:35).

Izabran/a si da ispuniš volju svoga Nebeskog Oca. Njemu si dužan poslušnost; više no i jednom čovjeku. On je taj koji će te potvrđivati. On će otvoriti besprijekoran put pred tobom; vrata koja nitko od ljudi ne može zatvoriti. On ti omogućava napredak i daje svaki uspjeh. On te je već priznao svojim; Priznaj i ti Njega pred ljudima. Zatim se umiri; stani po strani I GLEDAJ KAKO SE ON BORI ZA TEBE.

Želim vam Božji blagoslov.

Autor: Darko Glešić