DOBRODOŠLI

NA STRANICE NAŠE NOVE RUBRIKE “RWs”
(Roma Workshop)

Namjera nam je upoznati vas sa radom i nastojanjima braće i sestara, u nedavno oformljenim radinicama naše romske crkve Riječ Života.

Radionice, poput “Krojačke”, “Stolarske” (izrada rukotvorina i perkuzijskih instrumenata); prvenstveno su edukacijskog karaktera. Poučavanje osnovoma poslova, manuelnih vještina pa i radne etike; temeljimo (prije nego na samome programu) na biblijskim principima.

Pavle, npr. u svojoj poslanici Titu 2:3,4,5, poručuje kako bi starije sestre trebale poučavati mlađe; I navodi pouku vrlo praktične naravi. A mi vjerujemo, da se to tiče i braće u crkvi i da je osobito važno za duhovno zdravlje zajednice.

Radionice su nastale, i iz želje djelatnika naše crkve za udijeljivanjem znanja i prenošenja duhovnih istina vjernima na jednostavan i praktičan način.

Također, jer vjerujemo, da raditi svojim rukama i stjecati dobra vlastitim trudom, jeste jedno od toliko važnih duhovnih načela života crkve. U tom smislu, nastojimo nasljedovati apostolski primjer: “Vi sami znate kako su ove (moje) ruke, skrbile za moje potrebe i potrebe mojih suradnika. …” (Djela 20:34)

“Rws” – Zašto..?

Duboko vjerujemo, da je ovo vrijeme u kojem Bog želi uvesti romski narod, na ovim      područjima, u izvrsnost.

I mi, romi, imamo pravo na izvrsnost; biti izvrsni radnici, izvrsni u svom zvanju, izvrsni u poslovima koje obavljamo,  izvrsni u Duhu Isusa Krista.

KROJAČKA RADIONICA

U ovoj radionici se djevojke i žene uče osnovama krojenja i šivanja, ali i izradi raznih odjevnih i drugih predmeta od tekstila. U nastavku ovog teksta, slijede fotografije postupka izrade i gotovih (sašivenih i štrikanih) predmeta.

Radovi na fotografijama, isključivi su proizvod truda naših sestara,.

FOTOGALERIJA

STOLARSKA RADIONICA

Radionicu izrade rukotvorina i perkuzijskih instrumenata, započeli smo iz potrebe za udaračkim instrumentima u našem timu za Slavljenje. Tako smo izradili naš prvi “kahon”.

Također, povećale su se i naše potrebe za ovim instrumentom i zbog rada sa djecom. Naime, jedan puta tjedno održavamo i poduku iz sviranja kahona za djecu. Odlučili smo sami ispuniti i tu potrebu i izraditi te instrumente i za najmanje. Na fotografijama niže, možete vidjeti u kojoj mjeri nam je to i uspjelo. Donosimo vam i fotografije naših rukotvorina, koji trenutno, ukrašavaju našu crkvu, ili su korisni u nekom od domova naše braće, sestara i prijatelja.

FOTOGALERIJA

Radionica udaračkih instrumenata kahona i drvenih rukotvorina

Rukotvorine radionice “RWs” izrađene su od egzotičnog i biranog, plemenitog drveta, što kahonu daje osobitu rezonantnost. Prednja (3-4 mm) ploča dopunjuje lijep, dubok bas, a ugrađena 14″ snare – mrežica, omogućaava više tonove.

Kahoni su izrazito male mase, te pogodni za svaku vrstu transporta. Udobnost prilikom sviranja, omogućava i zaobljenost rubova korpusa i prednje ploče.

Obojani visokokvalitetnim eko bojama i lakovima za mehaničku zaštitu i protiv prodora kondenzata, instrumentu je dodatno osigurana dugotrajnost.

U prilogu možete pogledati promotivni letak, i fotografije izrađenih kahona sa njihovim dimenzijama.

Za detaljnije informacije kontaktirajte:

Darko Glešić
Mob: 091 253 3924

Matija Muhin
Mob: 091 500 9126

FOTOGALERIJA

Želimo vam obilje Božjeg blagoslova i uspjeh u radu za našeg Gospodina.