Naša priča

Kako je sve započelo

U ljeto 2002. godine, dijeleći evangelizacijske letke u centru Zagreba, sestra Agica (70) je uručila letak i jednom mladiću. Nasmiješio se kada je pogledao letak i rekao: “Znate, i ja sam kršćanin. Moj djed je također bio predao svoj život Isusu Kristu. Nažalost, bio je jedini kršćanin u našem mjestu; i nema dugo da je preminuo. Zastao je, i odjednom je pitao – a biste li vi htjeli doći do nas u naše naselje i govoriti nam o Bogu?”

“Naravno” – odgovorila je.

Razmijenili su brojeve telefona i razišli se, nakon tog kratkog susreta.

Ubrzo je stigao telefonski poziv tog mladića i sestra Agica se uputila u to malo mjesto pored Slavonskog Broda.

Na željezničkoj stanici u Slavonskom Brodu, dočekao ju je jedan mladi bračni par i nakon kratke vožnje autom, dovezli su je do svoje kuće. U tom trenutku, kao da su joj se otvorile oči: nalazila se usred romskog naselja, u kući ljudi koji su je, jednako tako, začuđeno gledali. Nikada, u svom životu, se nije našla tako blizu tih “crnih lica”. Odmalena su u nju usadili netrpeljivost prema Romima i nikada se ne bi usudila ući u kuću nekoga od njih. Dok su se tako, ćutke, promatrali, odjednom joj je Gospodin progovorio u srce: “S razlogom sam te doveo tu. Govori im o Meni. Ja ljubim taj narod i želim im se objaviti.” I bila je poslušna Gospodinovom glasu – počela im je služiti: govorila im je o spasenju kroz Isusa Krista, molila je za bolesne. Neki od njih su doživjeli trenutno iscjeljenje, duševno oslobođenje i predali svoj život Isusu.

Nekolicina njih priključila se jednoj evanđeoskoj crkvi u gradu, gdje su i počeli služiti u slavljenju, čišćenju i održavanju prostora crkve,…

Vremenom se ukazuje potreba oko većeg angažmana vjernika u samom romskom naselju, kako bi se lakše sastajali i mogli održavati bogoslužja; i na taj način rasti u Gospodinovom Duhu, kao pojedinci i kao zajednica.

Početkom 2014. započet je i rad sa djecom vjernika koji prisustvuju službama. Sada, već poprima formu prave Nedjeljne Škole. Teta Blanka brine o 15-tak djece raznih uzrasta. Dugo vremena su se službe održavale u kući bračnog para, Roberta i Ljilje, koji su, od samih početaka, otvorili svoja srca i vrata svog doma za Gospodina i njegovo djelo. Sada se sastajemo u prostoru u ulici Stjepana Radića 104.

U ožujku 2015., još jedan bračni par iz romskog naselja, ponudio je prostor svog doma kako bi se više vjernih moglo okupljati i proslavljati Boga.

Crkva djeluje u naselju Josip Rimac.

Kontakt: Agica Palfi; 092 2983 998