Foto: Screenshot iz filma “Ratna soba”

“TI NAPROTIV, KAD MOLIŠ UĐI U SVOJU SOBU, ZATVORI VRATA I POMOLI SE SVOMU OCU KOJI JE U TAJNOSTI. I OTAC TVOJ, KOJI VIDI U TAJNOSTI, PLATIT ĆE TI JAVNO” (Matej 6:6)

Nedavno sam donio odluku da ću više vremena provoditi na samo sa Gospodinom.
I prvo jutro, nakon te odluke, ustao sam ranije nego inače, ušao u auto i počeo moliti i slaviti Gospodina, pjevao sam,… U jednom trenutku, sjetio sam se stiha Psalma 35:37; koji kaže:”SMIRI SE PRED GOSPODINOM I ČEKAJ NA NJEGA…”

Ušutio sam, pokušao sam umiriti svoje misli i čekao da mi Gospodin progovori. I kad mi je progovorio, nije mi rekao: “DOBRODOŠAO VJERNI I VALJANI SLUGO”. Rekao mi je: “Darko, gdje si bio do sad. Toliko dugo već čekam na ovaj susret sa tobom. Toliko toga ti imam za reći. Ja želim svoju ljubav podijeliti sa tobom”.

Ne znam koliko dugo sam proveo tako, u tišini. Ali, kad sam izašao iz auta, bilo je prošlo već nekoliko sati.

U grčkom prijevodu Biblije, riječ za “TAJNU SOBU” je TAMION; a označava ostavu ili alatnicu. Dakle, prostorija u kojoj se rijetko ili nikako ne boravi.

Da, često smo toliko zaokupljeni poslovima, raznim obavezama, programima, da zaboravimo ono mjesto gdje smo se zadnji put bili sastali sa Isusom; Mjesto na kojem nismo samo mi govorili – gdje je On progovorio nama; Tajno mjesto, na kojem nema mjesta osim za mene i za Gospodina.

A onda, kad izađeš iz svog auta, svoje alatnice, svoje špajze, … čut ćeš Njegov glas: “KAD ĆU TE OPET VIDJETI?” I moći češ Mu reči: “Uskoro Gospodine.” Možda ćeš i zapjevati u svome srcu. Ja sam se onog jutra, sjetio jedne pjesme (mex. autora); i rado bih je podijelio s tobom:

NE, NE TRAŽIM NASLJEDSTVO
NE TRAŽIM NEKU SREĆU
NE ŽELIM PRIJEĆI VELIKU RIJEKU
NITI TRČIM ZA USPJEHOM

NE ČEZNEM BOGATSTVA
NITI VELIKE BLAGOSLOVE
NE TRAŽIM POMAZANJE
NI NEKE VIŠE DAROVE

JA BIH RADIJE KRISTA
VIŠE, NEGO SVA KRALJEVSTVA
OVOGA SVIJETA

JA BIH RADIJE KRISTA
I OSTAO BIH SA NJIM
ON JE TO SKRIVENO BLAGO
KOJEG SAM TOLIKO DUGO TRAŽIO

(slobodan prepj.)

brat Darko