“IZAK JE SIJAO U ONOM KRAJU I ONE GODINE URODILO MU JE
STOSTRUKO, GOSPODIN GA JE BLAGOSLIVLJAO.”

Vjerujem da živimo u vremenima koja od nas kršćana zahtjevaju drugačiji (radikalniji) pristup služenja našem Gospodinu Isusu, služenja Njegovom Kraljevstvu, Njegovom tijelu. Osobito u služenju posredstvom naših financija.

Ti i ja, već imamo “SVE, u potpunosti sve, ŠTO NAM JE POTREBNO ZA ŽIVOT I POBOŽNOST” (što i jeste život služenja drugima). 2. Petrova 1:3.
Dakle, posij svoje vlastito sjeme svjedočanstva. I sij na svojoj zemlji – onoj koju ti je Bog dodijelio; koju si sam obrađivao.

Ovo je odlika Božjeg prokušanog radnika koji se nema čega stidjeti. Radiš li na tuđoj zemlji, sa tuđim alatima, tuđim materijalima, i budeš li sijao tuđe sjeme; uvijek ćeš biti samo najamnik.
Ako budeš očekivao i tražio od čovjeka, vjerojatno ćeš i primiti. Čak i neke stvari koje imaju određenu vrijednost. Ali to će uvijek biti samo ljudska tvorevina, a ne materijali i građevina koja ostaje za vječnost.
Alati kojima obrađuješ svoju zemlju, sjeme koje siješ, treba doći od tvoga poslodavca – od Boga.

Bilo bi i nepravedno, da te poslodavac, opskrbi alatima, omogući ti povoljne uvjete rada i osigura dobru plaću, a ti to zatim iskoristiš da bi radio na nekom drugom, tuđem polju.

Vjerujem da je vrijeme (da kao vjerni radnici u Božjem djelu), očistimo ljepilo iz naših džepova i naših novčanika. Da ne dozvolimo da se naš novac, i druge vrijednosti, predugo zadržavaju u njima. Odbacimo taj naš, prosjački mentalitet (koji, na žalost muči većinu naše nacije) i počnimo hrabro sijati. Uložimo u Božje Kraljevstvo. Posij svoje sjeme obilato i Bog će te iznenaditi svojim obiljem i veličinom svoje ljubavi prema tebi. “Dobra, zbijena, stresena i preobilna mjera, iskrenut će se tebi u krilo” (Luka 6:38)

želim vam obilan Božji blagoslov.

brat Darko