Isus je rekao: “A VODA KOJU ĆU MU JA DATI, POSTAT ĆE U NJEMU IZVOR VODE KOJA TEČE U VJEČNI ŽIVOT” (Ivan 4:14)

BUDI PROTOČAN
– u duhu –

Voda tekućica, uvijek donosi svježinu. Nemoj se zadovoljiti samo sa ponavljanjem nečijih misli, objava,… Traži Gospodina da ti osobno otkrije nove objave, ulazak u novo pomazanje; traži svježu, novu snagu, novo otkrivenje,…

BUDI PROTOČAN
– u naravnom –

Financijska sredstva kojima raspolažeš, administriraj (raspoređuj) DANAS. Ako danas imaš dovoljno novca da u nešto dodatno uložiš (npr. neki alat, repromaterijale za određeni posao), uloži DANAS. Nemoj čekati. Ti ne znaš što donosi sutra. Budi odvažan i djeluj po vjeri.
Svoj desetak od današnjeg dobitka, odvoji DANAS. Od priloga koji si u svom srcu odlučio dati za Gospodina. Ne čekaj sutra. Sutra te Gospodin želi blagosloviti novim materijalnim i financijskim blagoslovima. Budi zdrava Nebeska banka u kojoj je novac sredstvo, a ne tvoj cilj.
Osobno, Gospodin mi je jednom bio progovorio o važnosti izdvajanja financijske desetine na dnevnoj bazi. Ako sam, na primjer, pred kraj dana ostvario dobit od 200,oo kuna, i taj iznos je u novčanicama od po 100,oo kuna; tražim način da promijenim novac kako bih, prije isteka tog dana, izdvojio desetinu za Gospodina. Događalo bi se da novac usitnjujem na nekom kiosku u pola 12 u noći. Gospodin me od tada i financijski obilnije blagoslovio.

BUDI PROTOČAN
– u duši –

Svoje naravne talente, stavi u službu potrebitih. Talent koji ti posjeduješ, znanje, vještina – obogatit će nečiji život. Ako si na primjer, vrstan u nekom zanatu; obrazovan si – nađi način da to preneseš drugima; pa i onima koji ti za to ničim ne mogu uzvratiti. Nemoj svoje talente, vještine, znanje, čuvati samo za sebe. Nemoj reći u svome srcu: “Ma neka se i oni potrude. Kao što sam se i ja trudio.” Takav stav imaju i bezbožnici. I to ne bi bila voda koja teče u vječni život.

Svatko od nas bi, vjerujem, htio biti poput stabla zasađenog pokraj voda tekućica što u svoje vrijeme plod donosi. Ali, Gospodin nam je dao priliku da, poput VODE TEKUĆICE, pronosimo svježinu, obnovu, izvrsnost, …

Ako je u tebi Isusov duh, ti to imaš. – Moć da doneseš život: čak i onim stablima koja se čine kao da su se davno osušila. BUDI PROTOČAN.

brat Darko