Ponekad kad Bog kaže nešto o svojem planu za živote kršćana, oni pokušaju u svojoj snazi učiniti da se to ostvari. Kada tako rade, mogu, recimo to tako, “zamutiti” vodu. Drugim riječima, mogu omesti Božji plan za njih tako da Bog nije slobodan učiniti ono što želi. Samo trebaju ostati u vjeri što se tiče Njegovog plana i pustiti Boga da izvrši ono što im je rekao. Kako bi izvršili svoj dio, trebaju se pripremiti sukladno Riječi i vodstvu Duha Svetoga.

Ja sam zamutio vodu Božjeg plana za mene više nego jednom kada sam bio mlad u Gospodinu. Ponekad kad mi je Gospodin rekao nešto u vezi moje službe, pokušao bih odmah uskočiti i napraviti to. Svaki put kada bih tako postupio, ono što mi je Bog rekao ne bi funkcioniralo kako treba.

Neki možda misle, Pa, to samo pokazuje da ti Bog nije govorio. No, Bog mi je uistinu govorio; samo nisam pogodio pravo vrijeme i na taj sam način omeo Božji plan.

Jednom kad mi se Isus objavio u viziji, rekao mi je: “Radije bih da ideš presporo nego prebrzo kada pokušavaš slijediti moje vodstvo. Kada si iza mene, barem me još možeš vidjeti ispred sebe. No, ako ideš prebrzo i prestigneš me, ne možeš me više vidjeti i skrenut ćeš s puta.”

Mogu vam dati primjer iz vlastitog života kada sam otišao “ispred” Boga. Do sredine 1940-ih, Bog je već stavio u moje srce većinu stvari koje sam radio i puno kasnije u svojoj službi. U svom sam duhu znao da Bog ima za mene nešto više, uz to što sam pastor.

Tako sam 1944. godine napustio crkvu u kojoj sam bio pastor da bih otišao u misijsko polje, misleći kako je upravo tada bilo vrijeme da započnem novu fazu svoje službe. No, uskočio sam u polje kada za to nije bilo Božje vrijeme. Zbog toga, stvari nisu dobro funkcionirale.

Nemojte me krivo razumjeti; Bog je blagoslovio tu godinu koliko je mogao. Imali smo neke dobre sastanke te su se ljudi spašavali i bili kršteni Duhom Svetim. No, znao sam da sam prerano uskočio u sljedeću fazu Božjeg plana za mene. Tako da sam se vratio tamo gdje sam pogriješio i ponovno postao pastor.

Iako mi je Bog tada uistinu rekao stvari o mojoj službi, još uvijek nije bilo vrijeme da te stvari nastupe. Naprimjer, Božje vrijeme za to što mi je dao na srce, za odlazak u misijsko polje, bilo je pet godina kasnije. (Neke od stvari koje mi je rekao nastupile su tek mnogo godina kasnije!)

Kada je još pet godina prošlo, naučio sam dovoljno da kažem, “Ovoga puta se ne pokrećem dok ne dobijem potvrdu u duhu da je vrijeme da se pokrenem.” Tako sam nastavio biti pastor u svojoj posljednoj crkvi dok Duh Sveti nije potaknuo moj duh na početku 1949. da se otisnem u misijsko polje.

Kako sam rastao u Gospodinu, naučio sam ne trčati ispred Gospodina, nego mu dopustiti da izvrši svoje svrhe za mene, dok sam ja bio vjeran u pripremi. Također sam naučio da nije dovoljno primiti samo što Božjeg plana, već nastaviti moliti dok ne dobijem i kada i kako.

Tijekom godina sam naučio postupati na taj način na svakom području svog života. Ne pokrećem se dok ne dobijem signal od Duha Svetoga da se pokrenem. Kada dobijem taj signal i pokrenem se na osnovu onoga što mi je Bog rekao, otkrio sam da Božji plan uvijek glatko teče.

Davno sam naučio da ne pokušavam svojim naravnim shvaćanjem dokučiti kada i kako Božjeg plana koji se treba ostvariti. Naprimjer, tijekom posljednje tri godine koje sam bio pastor krajem 1940-ih, čekao sam na Gospodina u molitvi satima i danima, tražeći Njega i Njegovu volju za svoj život. Dok sam čekao Gospodina, vidio sam u duhu različite aspekte svoje službe. Nisam imao pojma kako će Gospodin ispuniti ono što mi je pokazao, pa sam stavio cijelu stvar u Njegove ruke. Kako sam Mu bio vjeran i poslušan, u Njegovo vrijeme, On je donio rješenje koje mi je otkrio.

Bog je pripremio plan za tvoj život, ali nisi uvijek spreman izvršiti sljedeći korak tog plana. Tako da će Bog uzeti koliko god ti je potrebno kako bi te razvio i istrenirao prije nego ostvari ono što je govorio u tvoje srce.

Vrijeme pripreme nikada nije izgubljeno vrijeme. Možda još postoje važne lekcije ili istine koje trebaš naučiti kako bi uspješno ispunio Božji plan za sebe. Potrebno je vrijeme kako bi se pripremili i utvrdili u Božjoj Riječi. (II Timoteju 2:15)

Preuzeto od: Rhema.org
Autor: Kenneth E. Hagin

Izvor: Riječ Života