Koji u sebi nosi sjeme. 1 dio

,

“I reče Bog: Neka proklija zemlja zelenilom – travom sjemenitom, stablima plodonosnim, koja svako prema svojoj vrsti, na zemlji donose plod što u sebi nosi svoje sjeme.”
– Postanak 1:11

“I bi tako… I vidje Bog da je dobro.
– Post 1:12

Draga braćo i sestre, različite događaje današnjice, koje ne razumijemo, kao i ljudi ovoga svijeta, tako i mi koji pripadamo Gospodinu Isusu Kristu, često osuđujemo. Radimo to tek iz straha od nepoznatog. Kad razumijemo koji je korijen nečijeg stava, ponašanja, stila života – iz kakvog je sjemena nešto niklo, mirni smo u pogledu toga, nismo zbunjeni i ne bojimo se /jer strah izvire iz konfuzije/.

Važno je da imamo ispravan stav po pitanju naših odnosa i sa nevjernicima, odnosno sa griješnicima. Ne mrzimo, pa onda niti ne osuđujemo one koji svojim stilom života, stavovima, griješe protiv Boga. Volimo ih i želimo im dobro. Ali, razumijemo da smo pozvani mrziti grijeh koji ih je zarobio, podjarmio. Ne likujemo, ne radujemo zlu koje ih snalazi, njihovoj propasti. Molimo za Božji blagoslov nad njima.

U početku, Bog je koristio princip po kojem funcionira sve što je stvorio. Sve, stvorenje, kreira/donosi plod iz VLASTITOG SJEMENA. Sjemena koje je Bog već usadio u samo stvorenje. Isti princip kreacije, Bog je primjenio kod stvaranja čovjeka: ” I blagoslovi ih Bog (čovjeka i ženu) i reče im – PLODITE SE I MNOŽITE…” (Post 1:28) I svako stvorenje, donosi na svijet novo stvorenje PREMA SVOJOJ VRSTI (prema genu/kodu vlastitog sjemena).

Čovjek današnjice, vjeruje da je moguće stvoriti plod koji je neke tuđe vrste. Odnosno, koji nije iz njegovog osobnog sjemena. Nastojanje čovjeka da stvori takvo sjeme, zove se pobuna protiv Stvoritelja i Njegovih stvaralačkih zakona, zove se grijeh. Jedno od takvih nastojanja je posvajanje djece od strane istospolnih partnera. Naravno, oni na taj način, siju svojevrsno sjeme u čovječanstvo.

Pitanje je – Čije je to sjeme koje oni siju? Sigurno nije njihovo vlastito. Krajnje je licemjerno, kada takav čin, još nazivaju i pravednim. A oni koji to opravdavaju stavljaju to još i u kontekst Božje pravednosti. Bog sa takvom pravednošću nema veze. Naprotiv, Bog je prokleo svaku vrstu jalovosti, svaku besplodnost: “EVO, ZEMLJA NEKA JE ZBOG TEBE PROKLETA…” (Post 3:17); “RAĐAT ĆE TI TRNJEM I KOROVOM…( Post 3:18). Učinio je to zbog čovjekove neposlušnosti – Čovjek je UKRAO BOŽJE SJEME.

Licemjerno je i kada se pobornici usvajanja djece od strane istospolnih parova nazivaju Božjom djecom. Božja djeca ne odobravaju krađu. Božja djeca ne uzimaju tuđe sjeme. Božja djeca kreiraju plod iz sjemena koje im je njihov Otac već dao; koje je već usadio u njih. Božja djeca ne nastoje stvoriti neki ” novi plod”; roditi iz nekog novog sjemena; uspostaviti neki novi Božji zakon. Bog je duh (Ivan 4:24). Rođeni od Boga su, dakle, rođeni iz DUHOVNOG SJEMENA i donose plod prema svojoj/duhovnoj vrsti. A svaka vrsta koja slijedi duhovne, Bożje principe kreacije je blagoslovljena.

Budite kreativni. Budite blagoslovljeni.

Autor: Darko Glešić