“Isus im reče: Došao je čas kada će se proslaviti Sin Čovječji.
Zaista, zaista kažem vam, ako pšenično zrno ne padne u zemlju i ne umre,
ostaje samo. Ako li umre, rodi velik rod. Tko ljubi svoj život, izgubit će ga;
tko mrzi svoj život na ovome svijetu, sačuvat će ga za život vječni.
Ako mi tko hoće služiti neka me slijedi! Gdje budem ja,
biti će ondje i moj sluga. Ako mi tko služi, njega će poštivati Otac “
– Ivan 12:23-26.

Što ovaj tekst želi reći? Gospodin Isus se proslavio umiranjem?!? Za cilj na ovoj zemlji imao je umiranje na križu? Mi se, kao živi ljudi u ovome svijetu, svi, grčevito borimo za opstanak; za očuvanje vlastitog života; kakav god da taj život bio. Ovdje nam Gospodin objašnjava što zaista znači biti tamo gdje je i On. Prije svega, sačuvati ovaj život za onaj vječni. Tvoj život je sjeme. To sjeme, ti držiš u svojim rukama. Na tebi je odluka – što ćeš učiniti sa tim sjemenom koje se zove ŽIVOT. Hoćeš li ga posijati u zemlju? – odreći ga se, zamrziti ga? Primjeti da Gospodin ovdje ne govori o kvaliteti života. Govori o tvom i mom životu. Govori o svome životu. I on je bio čovjek (Sin Čovječji) u ovome svijetu.

Ili si odlučio:
“Čuvati ću to sjeme u svojim rukama, pa dok traje – traje. Jer, ja volim to sjeme. Ono mi je sve što imam”.
– I tako si, zauvijek, zatvorio vrata u vječni život.

Ili:
“Želim služiti Gospodinu Isusu Kristu! Želim biti tamo gdje je i On! On je posijan u Kraljevstvo svojega Nebeskog Oca. I ja ću sebe posijati u tu istu zemlju. Jer, gdje je On, tamo ću biti i ja”.

Služeći Isusu na ovoj zemlji, ti i ja ga u stvari, slijedimo u smrt. Slijedeći Njega, mi umiremo ovome svijetu. I na taj način; i to nije samo Njegovo obećanje, to je zakonitost;. mi rađamo VELIK ROD. Dok Ga tako, umirući svijetlima i požudama ovoga svijeta, slijedimo, i iz dana u dan, iznova, odlučujemo posijati naš život u Njegovo Kraljevstvo, mi hodamo u poštovanju našeg Nebeskog Oca, rađajući sve veći, sve veličanstveniji rod; Vjerom se krećemo prema Njegovoj slavi: “Iz vjere u vjeru, iz slave u slavu, iz pobjede u pobjedu”.

Budite blagoslovljeni u Isusovom imenu!

Autor: Darko Glešić