“Isus im reče: Došao je čas kada će se proslaviti Sin Čovječji.
Zaista, zaista kažem vam, ako pšenično zrno ne padne u zemlju i ne umre,
ostaje samo. Ako li umre, rodi velik rod. Tko ljubi svoj život, izgubit će ga;
tko mrzi svoj život na ovome svijetu, sačuvat će ga za život vječni.
Ako mi tko hoće služiti neka me slijedi! Gdje budem ja,
biti će ondje i moj sluga. Ako mi tko služi, njega će poštivati Otac “
– Ivan 12:23-26.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Što ovaj tekst želi reći? Gospodin Isus se proslavio umiranjem?!? Za cilj na ovoj zemlji imao je umiranje na križu? Mi se, kao živi ljudi u ovome svijetu, svi, grčevito borimo za opstanak; za očuvanje vlastitog života; kakav god da taj život bio. Ovdje nam Gospodin objašnjava što zaista znači biti tamo gdje je i On. Prije svega, sačuvati ovaj život za onaj vječni. Tvoj život je sjeme. To sjeme, ti držiš u svojim rukama. Na tebi je odluka – što ćeš učiniti sa tim sjemenom koje se zove ŽIVOT. Hoćeš li ga posijati u zemlju? – odreći ga se, zamrziti ga? Primjeti da Gospodin ovdje ne govori o kvaliteti života. Govori o tvom i mom životu. Govori o svome životu. I on je bio čovjek (Sin Čovječji) u ovome svijetu.

Ili si odlučio:
“Čuvati ću to sjeme u svojim rukama, pa dok traje – traje. Jer, ja volim to sjeme. Ono mi je sve što imam”.
– I tako si, zauvijek, zatvorio vrata u vječni život.

Ili:
“Želim služiti Gospodinu Isusu Kristu! Želim biti tamo gdje je i On! On je posijan u Kraljevstvo svojega Nebeskog Oca. I ja ću sebe posijati u tu istu zemlju. Jer, gdje je On, tamo ću biti i ja”.

Služeći Isusu na ovoj zemlji, ti i ja ga u stvari, slijedimo u smrt. Slijedeći Njega, mi umiremo ovome svijetu. I na taj način; i to nije samo Njegovo obećanje, to je zakonitost;. mi rađamo VELIK ROD. Dok Ga tako, umirući svijetlima i požudama ovoga svijeta, slijedimo, i iz dana u dan, iznova, odlučujemo posijati naš život u Njegovo Kraljevstvo, mi hodamo u poštovanju našeg Nebeskog Oca, rađajući sve veći, sve veličanstveniji rod; Vjerom se krećemo prema Njegovoj slavi: “Iz vjere u vjeru, iz slave u slavu, iz pobjede u pobjedu”.

Budite blagoslovljeni u Isusovom imenu!

Autor: Darko Glešić