Zato i mi, okruženi tolikim oblakom svjedoka,
ODLOŽIMO SVAKI TERET I GRIJEH KOJI NAS
SPUTAVA TE POSTOJANO TRČIMO U BORBU KOJA
JE PRED NAMA
– Hebrejima 12:1

Ili, kako kaže jedan drugi hrv. prijevod: TRČIMO U
UTRCI KOJA NAM JE PREDODREĐENA.

Fokusiramo li se /usmjerimo li se/ na našega Gospodina Isusa Krista, od ranoga jutra našeg dana, sve što budemo činili kroz taj dan – poslovi, učenje, borbe kroz koje prolazimo – Bog će izvesti na dobro; Štoviše, dat će nam pobjedu. Sve, kako bi, na kraju, mogli zahvaliti Njemu i samo Njemu dati čast i slavu.

BOG JE TVOJ FOKUS 
ZBACI SA SEBE SVAKI TERET (i teret grijeha). On te sputava (zavodi te); što znači da skreće smjer u kojem se želiš kretati. Trkači staroga Rima, na natjecanjima su trčali potpuno goli, kako ih baš ništa ne bi ometalo ni opteretilo pri trčanju, pri postizanju cilja. Pismo nas uči da trčimo upirući pogled u našeg Gospodina Isusa Krista;Mi ne trčimo sami; On je cilj naše utrke. I ogolimo se pred Njim – otvorimo Mu svoje srce odvažno i s povjerenjem. PRISTUPAJMO SMJELO PRIJESTOLJU MILOSTI…(Heb 4:16)

To će ti otvoriti vrata za istinsku hrabrost koja ti je potrebna u duhovnoj borbi.

FOKUSIRAJ SVOJ UM NA ONO ŠTO GOVORIŠ
Preispitajmo se: “na što trošim svoje riječi?” Neki jednostavno uvijek i na svakome mjestu moraju iznijeti sve što im se mota po glavi. Neusmjerene teme, razgovori o svemu i svačemu /šuplje, bapske priče/, nakon kojih se pitaš:”O čemu je uopće bila riječ?”; zavode nas – izvode sa trake u kojoj trčimo. A kad nas izvedu van trase, mi izgubimo kompas, gubimo svoj fokus; zaboravljamo koja je svrha naše utrke i đavlu dajemo pravo da vara naše srce.

Pismo nam jasno govori o tome: “Neka vaše DA, bude DA, i vaše NE, NE”(Jak 1:26); i “Smatra li se tko pobožan, a ne obuzdava svoj jezik, vara svoje srce…”
Ne mora uvijek “moja biti zadnja”. Suzdržat ću se od takvih razgovora. – Razumni uvijek dođu na red; i ponizni uvijek dođu do cilja.

FOKUSRAJ SVOJE FINANCIJE
Netko je rekao: “Ulaganje tvog novca, bez plana i bez cilja, dovest će te do siromaštva”; i “imam ormar prepun mogućnosti” – zaustavlja tvoj financijski rast”.
Npr. – kupio sam radni kombinezon jer moram po kući obavljati prljave poslove; kupio sam i jednu bušilicu i jedan fen na akciji. Zašto?! Pa bili su jeftini; kupio sam i jedan par štikli; itd… U buduće, kada otvorim ormar, u stvari mi ama baš ništa nije korisno. Jer …, ne mogu raditi u kombinezonu i štiklama; I, kako će mi poslužiti fen sa bušilicom…? Ništa se ne slaže s ničim! – Uložio sam svoj novac u: ?!?

Ulaži svoj novac planski i uloži ga u BOŽJE, ne u svoje KRALJEVSTVO.
Jer, “TKO DIJELI OBILATO, SVE VIŠE IMA”
– Izreke 11:24a

“… TKO NE SABIRE SA MNOM, RASIPA”
(ISUS, u Mt 12:30b)

FOKUSIRAJ /saberi i usmjeri/ cijelo svoje srce, svu pamet svoju i sve snage svoje na Boga; I sigurno ćeš doći do cilja.

brat Darko