Možda upravo sada, prolaziš kroz teške trenutke, mučno razdoblje kušnji i moliš da to stane jer ne znaš koliko ćeš još moći izdržati. Možda se iskreno pitaš: “Gdje je Bog u svemu tome?! Gdje je Bog sada, kad Ga toliko trebam?.”

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Dozvoli da podijelim sa tobom jednu riječ ohrabrenja, riječ od Boga – Pouzdanje. POUZDAJ SE U BOGA I VJERUJ MU.
Koliko god vrtio i prevrtao po svojoj glavi misli o tome – što? zašto? zbog čega mi se sve ovo događa? – Ne uspijevaš pronaći mir koji toliko čezneš. Ipak, Božje riješenje je jednostavno: “POUZDAJ SE U GOSPODINA SVIM SRCEM SVOJIM I NE OSLANJAJ SE NA VLASTITI RAZUM” (Izreke 3:5). Pouzdaj se!

6. stih kaže: “MISLI NA NJEGA NA SVIM SVOJIM PUTEVIMA I ON ĆE ISPRAVITI TVOJE STAZE”.

Možda riješenje problema ne dolazi jer ne “mislimo na Boga dok hodamo našim putem”; i stvari radimo na naš način. Naravno, toliko je svakodnevnih stvari i možda “sitnica” kojima se bavimo i o kojima razmišljamo. Uključi Boga u te stvari, u te “sitnice”. U nečemu u čemu si dobar, stvarima koje radiš sa lakoćom, u kojima si iskusan, za koje imaš talenta – uključi Gospodina u to; zauzmi stav poniznosti pred Njime; a to je tvoje priznanje da ti je potrebna pomoć. Moli: “Da, Gospodine, ja znam skoro sve o tome, ja to znam jako dobro raditi. Ali, Ti možeš bolje. Sa Tobom, ja to mogu bolje. Sa Tobom ja mogu riješiti i ovaj problem.”

Za ovo je potrebno hrabrosti. Psalmista je to znao; i davno prije tebe i prije mene, zapisao je: “U GOSPODINA SE POUZDAJ, OJUNAČI SE (budi hrabar), ČVRSTO NEK BUDE SRCE TVOJE. ..U GOSPODINA SE UZDAJ” (Psalam 27:14). U pouzdanju u Boga je toliko dobrih stvari; dok u drugoj vrsti pouzdanja leži prokletstvo. – Biblija nas uči: “PROKLET ČOVJEK KOJI SE POUZDAJE U ČOVJEKA…”

Naprotiv, David govori o blagoslovima pouzdanja u Gospodina: “KAD ME STRAH SPOPADNE, U TEBE ĆU SE POUZDATI. BOŽJE OBEĆANJE SLAVIM, U BOGA JA SE POUZDAJEM I NEĆU SE BOJATI…” (Psalam 56:4,5). Jer, kad god se pouzdaješ u Gospodina, ti proslavljaš Njegova obećanja. – Obećanje zdravlja i uspjeha, budućnosti, mira, nade i pobjeda u svome životu. Ti tada zazivaš blagoslov nad svakim dijelom svoga života – Nad svojim društvenim statusom, nad svojim poslom, svojom obitelji, svojim financijama, svojim narodom,…

Silna su Božja obećanja u odnosu na pouzdanje u Njega. U Psalmu 86:11. nam se govori: “POUZDAJ SE U GOSPODINA I DRŽI SE NJEGOVOG PUTA. – ON ĆE TE UZVISITI I BAŠTINIT ĆEŠ ZEMLJU”. Zato, pouzdaj se u Gospodina do samog kraja; sve dok On ne donese riješenje za tvoj problem. Pouzdaj se i tvoja vjera u Njega, također će rasti. On će te uzvisiti i obilno nagraditi.

brat Darko