Krštenje u vodi – Izvještaj

Vrućeg nedjeljnog jutra, 10.07.2016. na Savskom kupalištu Poloj u Slavonskom Brodu, krstila su se naša braća i sestre iz romske crkve.

S nestrpljenjem su, mnogi od nas, čekali ovaj čudesan događaj. I, konačno …Krstili smo osam osoba. Pet iz romskog naselja u Slavonskom Brodu i troje iz Siska. Na početku, naravno, silno uzbuđenje i očekivanje. Nakon kratkog uvodnog govora čitali smo stihove iz poslanice Rimljanima 6:3-5: “Svi koji smo kršteni u Krista Isusa, u njegovu smo smrt kršteni …Bit ćemo i uskrsnućem sličnim njegovu”.

Pred grupom prijatelja, obitelji i poznanika, uz glasne uzvike krštenika “Isus je moj gospodar!”, uz smijeh, pljesak, suze i zahvaljivanje Bogu za priliku još boljeg upoznavanja Njega, krstili su se u vodi. Nakon toga, svi smo se uputili prema našem novom prostoru – kući u naselju Josip Rimac, gdje smo se još dugo družili i slavili našega Gospodina pjesmom i glazbom. Naravno, nije izostao ni roštilj, a ni odlični slavonski kolači – baš kao svadbena priprava za ono pravo vjenčanje i slavlje koje nas čeka u Nebu.

Zahvalni smo našem ljubljenom Gospodinu Isusu Kristu što nas smatra dostojnima svoga Saveza. Naša romska crkva može, s punom slobodom, klicati. Kao što izjavljuje i ljubljena nevjesta u stihovima iz Pjesme nad pjesmama: “Crna sam, ali sam lijepa” – predajući samu sebe u ruke svome ljubljenome.

Želimo svoj našoj braći i sestrama u Kristu obilan Božji blagoslov!