“RADUJTE SE UVIJEK U GOSPODINU,
DA PONOVIM: RADUJTE SE”
(Filipljanima 4:4)

Znate one čuvene naslove bestselera, kako postići savršenu sreću. Npr: “Tri koraka do sreće: Uvijek budite lijepi, mladi i bogati”; i slično. Realna činjenica je da što više upoznajemo Gospodina Isusa Krista, nalazimo sve više razloga za radost, zadovoljstvo, sreću. Ostatak potrage za srećom, uglavnom su pokušaji da odglumimo /odlicemjerimo/ osmijeh prema drugima. Prvi korak je: budi pozitivniji/@. Odvaži se odbaciti tmurne, teške misli od sebe. Odluči nadati se boljem sutra. Odluči vjerovati u bolju budućnost i bolju nadu. Bog ti je to obećao u svojoj Riječi i On ti to želi dati danas. I ti to možeš izabrati DANAS.

Ne znaš što će ti donijeti sutra. Zato, nemoj u sutra odnijeti svoje današnje probleme. Iz dobrog razloga, Gospodin je rekao: “DOSTA JE DANAŠNJEM DANU NJEGOVE MUKE” i “SUTRA ĆE SE BRINUTI ZA SEBE”. “Da, znam to, ali zašto onda ipak toliko brinem?! Zato što ja za to imam bolji savjet od Boga. A taj je: Ako se ja ne budem brinuo, nitko drugi neće riješiti te probleme”. I to pokazuje da u stvari ne vjerujem Bogu; da ne vjerujem onome što On govori o mojem stanju.

A On govori: ” NE BRINI TJESKOBNO”; ma, “NE BRINI SE NI ZA ŠTO!”
(Filipljanima 4:6);

“SVU SVOJU BRIGU BACITE NA NJEGA /na Isusa/ JER ON SE BRINE ZA VAS”
(1. Petrova 5:7).

Dozvoli Bogu da nosi tvoje probleme, da brine tvoje brige; Podijeli ih sve sa Njim. On to želi cijelim svojim srcem. I dovoljno je moćan sve ih podnijeti. Ako te, iz dana u dan, melju iste teškoće, isti problemi, iste muke, u glavi ti se roje iste, mučne misli; vrtiš se u krugu iz kojeg ne vidiš izlaz, znaj, nešto se u svemu tome može promijeniti: TI se možeš promijeniti; tvoj stil života, tvoji stavovi, navike, tvoja razmišljanja. Ako odlučiš: “Ne želim ostatak svoga života provesti nesretan/@! Umrijeti ljut/@, bijesan/@ na političku i društvenu situaciju, na svoje okolnosti i neprilike, ogorčen/@ na ljude oko sebe. Očekujem Božju dobrotu u svome životu. Ja znam da je Bog dobar. Nadam se Božjoj snazi i Njegovoj radosti koju mi je obećao u svojoj Riječi. A ja znam, On je vjeran”.

Želim vam Božji blagoslov.

Autor: Darko Glešić