Gospodin je i u ove dane, kad mnogi u svijetu slave Njegovo uskrsnuće, bio dobar i naklon i nama, romskom narodu i svojoj Crkvi. Riječima, igrokazom, glazbom i plesom, iskazivali smo Mu čast i dostojanstvo koje Mu pripada; pjevali smo i plesali pred našim Gospodinom Isusom zahvalna srca. Bila nam je osobita čast i radost, ugostiti sestru Branku Menalo, pastoricu za djecu i mlade iz K.C. “Riječ Života” u Zagrebu. Na topao i jednostavan način, pastor Branka nam je govorila o tome kako Bog gleda na nas dok stojimo u Njegovoj prisutnosti.

Naglasila je kako Bog ne pravi razlike; On ne gleda boju naše kože, ne gleda jesmo li djeca, odrasli, stari,…Važan Mu je samo stav našeg srca. Uživali smo također, u igrokazu “Zec ili križ”. Plesna skupina “Vorba” dirnula je, vjerujem, mnoga srca: Sestre su plesale uz zvuke poznate pjesme “Ulazim u svetište tvoje”. Čuli smo i prigodnu riječ ohrabrenja: Do same smrti, i to smrti na križu, Isus je ostao poslušan svome Ocu i Njegovoj riječi; ispunjavajući pisanu Riječ. Pljuvan, vrijeđan, mržen, bičevan, odbačen i razapet, molio je: “OČE, OPROSTI IM JER NE ZNAJU ŠTO ČINE.” Naše gorke misli (netko nas je povrijedio omalovažio, nanio nam bol,…) mogu postati poput trnja na kruni koje se zabilo u našu glavu.

– Isus je pobijedio mržnju, bol, gorčinu – oprostio je. Naš Gospodin, pobijedio je svijet i strah od smrti. Na kraju, pobijedio je i samu smrt – USKRSNUO JE I ŽIVI.

brat Darko


Pastor Branka Menalo

Igrokaz: Zec i Križ

Plesna skupina Vorba

Pastor Blanka Glešić

 

Pastor Darko Glešić