Za mnoge od nas posebno vrijeme, a za Gorana i Anu, Marka i Mateu, ovo je bio nadasve poseban i svečan dan. Naime, oni su donijeli izuzetno važnu životnu odluku: da pred Bogom i ljudima, sklope bračni Savez.

Za našu romsku crkvu K.C. „Riječ Života“, ovo je, rekao bih povijesno važan čin. Ovo je prvi takav događaj unutar evanđeoske romske zajednice u Republici Hrvatskoj.

Sama odluka, čin vjenčanja, upis u matičnu knjigu vjenčanih, radost slavljenja u zajedništvu sa obitelji i prijateljima, ples i pjesma,…Nisu bili njihov jedini motiv. Njihova molitva za posvećenjem i Gospodinovim blagoslovom nad njihovim brakom, uzdižu se kao ugodan miris Bogu. Njihov iskaz je: „Činimo to jer vjerujemo da je Bog, Bog reda; iz zahvalnosti prema Isusu Kristu i onome što je On učinio u našim životima i našim obiteljima. Bog je dostojan.“

Zaželimo im istinsku radost Saveza kojeg su sklopili u Bogu. Neka se ostvare njihovi izgovoreni bračni zavjeti i budu svjetlo svjedočanstvo ljubavi našega Gospodina Isusa Krista.

Još jednom,
iskrenog srca:

SRETNO MLADENCI