Nedavno je preminuo moj brat i suradnik u Gospodinu Isusu. Proveli smo zajedno 11 godina. Bio mi je poput oca. Njegovi savjeti, duhovni uvid u moj život, njegova ljubav i briga za moju obitelj, iako sam u 53. godini života, neizmjerno mi nedostaju. Ne, ne želim o njemu govoriti kao da bih se pozivao na mrtve; jednom ću ga ponovno sresti, u Nebesima; Božja riječ mi to obećava. Ali, želim čuvati to sjeme svjedočanstva koje je posijao u mene. Želim od prodornosti njegovog duha, od te predanosti Gospodinu i ustrajnosti, od vatre koja je zapalila mnoge za djelo Gospodina Isusa Krista.

Biblija nam pak govori da će „u posljednja vremena ljudi biti samoživi, lakomi, umišljeni, oholi, psovači, NEPOKORNI RODITELJIMA…“ (2 Timoteju 3:2)

Gospodin Isus kaže da će čak i zamrziti, djeca roditelje i roditelji djecu…. Ne govori posebno o kršćanima ili nekršćanima. Govori nam o djeci i roditeljima, općenito. Ipak, Bog nam, u svojoj Riječi obećava još nešto: „On će okrenuti srce otaca k sinovima i srca sinova k očevima“.

Sve je očitije – u Hrvatskoj se budi i ustaje za Isusa jedna nova generacija mladih ljudi. Oni će beskompromisno i radikalno prodirati kroz duhovni svijet i osvajati srca mnogih. Ne za sebe, svoje ideje ili programe, već za Boga.

Danas, ja sam otac već odrasle djece koja služe Gospodinu. Stojim i dalje pred Bogom, svojim Ocem, zastupajući svoju djecu u molitvi. Ali, znam da je nada mnom ruka mog Boga jer je, jednom, moja majka izlijevala suze i vapila Mu zastupajući mene. Ja danas hodam ovom zemljom zbog sjemena njenog svjedočanstva. I u takvim vremenima, Gospodin nas tješi. progovorio mi je kako će ova generacija mladih nositi poruku Evanđelja praćenu mnogim znacima i čudesima. Ali će nositi i svjedočanstvo sjemena koje je Gospodin posijao u njihove očeve i majke. Razumjet će vrijednost nasljeđa kojeg nose kroz svoj život. Odnos koji je Isus imao sa svojim Ocem, bit će im stvarniji no ikad prije. Neprestano će živjeti prožeti tim odnosom. Dolaze slavnija vremena. Na pragu smo obnove u Božjoj obitelji.

Molite također, i za romske obitelji u Hrvatskoj; da Gospodinova naklonost bude prisutna u njihovim domovima; da Njegov autoritet promijeni udes romskoga naroda.

Gospodin je dobar otac i mi znamo, On će učiniti što je obećao.

 

Želim vam Božji blagoslov.

brat Darko