“Moj je sluga Mojsije umro. Zato sada ustani, prijeđi preko toga Jordana, ti i sav taj narod, u zemlju koju dajem sinovima Izraelovim. Svako mjesto na koje stupi vaša noga dajem vam, kao što sam obećao Mojsiju. Od pustinje i od Libanona, pa od Velike rijeke, rijeke Eufrata, i sve do Velikog mora na sunčanom zapadu – sve će to biti vaše područje.”
– Jošua 1:2-4

Bog će ispuniti svoja obećanja svome narodu. On ih želi ispuniti u tvojoj i mojoj generaciji. Zato ćeš ti, sigurno, izvršiti utjecaj, osvojiti teritorij i zaposjesti zemlju “meda i mlijeka”. Jer, Bog je obećao; a Njegova obećanja su vjere predostojna. Geografski; i granicama i prostorom, Bog je odredio područje tvoga i moga djelovanja i ovlasti koje nam pripadaju ovdje, na zemlji. Bog, Izraelcima, nije dao područje cijeloga istoka.

Kao što im nije dao samo dvije četvrti današnjeg Jeruzalema, ili maleni koridor uz Gazu, ili jedan gradić uz Crveno more…. Dao im je, precizno i granicama, određeno područje zemlje. Ti i ja smo dobili, od Boga, geografski označeno područje na kojem trebamo djelovati. I djelovati usred naše generacije; svjesni da obećana zemlja nije bila samo za Jošuu i njegovu obitelj, tako nije niti samo za nas i našu obitelj (pa bila ona i duhovna). Za sav je Božji narod.

Danas bi, razni djelatnici, službenici u Božjem Kraljevstvu, lideri kršćanskih organizacija, crkvi, rado htjeli “pomoći” SVIMA. Odnosno, žele odgovoriti na svaku vrstu informacije o potrebi. Žele imati “pozitivan” utjecaj na svakom području potrebe. Žele nahraniti gladne u Africi, pomagati ovisnicima, savjetovati političare, osobe u vrhu vlasti, “nezrele kršćane”, …I to jednostavno, nije moguće. Jer, oni uistinu, nemaju utjecaj u svakoj od tih domena. Jednostavno, nije im dano odozgor.

Molim te, razmisli; ispitaj dobro područje svoga djelovanja. Radi predano na tom području. Upoznaj granice svoga utjecaja. I na tom području raširi duhovni prostor svoga šatora. Upoznaj, dobro, svoju zemlju “meda i mlijeka”… I njene stanovnike. A prije svega, pokreni se prema obećanju koje ti je Gospodin dao, spreman da prijeđeš SVOJ Jordan. Jer, On je obećao. A ti znaš da, Njegova obećanja su DA I AMEN.

Budi obilno blagoslovljen.

Autor: Darko Glešić