Petero osoba koje su bile sa mnom i sa mojom suprugom suradnici u Božjem djelu (misiji), odustale su i u jednom trenutku napustile su misiju. Niti jedna od tih osoba, nije nam rekla ni riječ o tome – zašto su donijeli takvu odluku. Neki od njih, proveli su sa nama tri i više godina. Dugo smo pokušavali saznati razloge njihovog napuštanja Misije. Do danas, niti od jedne od tih osoba, nismo dobili nikakav odgovor. Naprotiv, uspješno su izbjegavali susret s nama. Pitali smo se (stajali u molitvi pred Gospodinom): “Što smo to MI uradili krivo u odnosu na njih? Zašto ne žele imati nikakav kontakt sa nama? Jesmo li stavili na njih pretežak teret? Jesmo li im trebali govoriti izravnije o izazovima Službe već od samoga početka? Možda smo, naprotiv, bili preizravni i u njima se stvorilo zamjeranje prema nama?….”

Ova pitanja su, mene osobno, dovela do toga da sam, u svojoj povrijeđenosti njihovim postupcima, počeo raspravljati i sa Optuživačem, prljajući svoje srce. Uspjeli smo istrgnuti se iz te zamke, pokajati se, i u svemu, Bog nam je dao tu milost da identificiramo simptome i tako ustanovimo uzrok i cilj takvih napada. Dok smo stajali pred njime i izlijevali svoja srca, On nam je otkrio neprijateljevu strategiju.

– Đavo je poslao među nas neke od svojih jačih diverzantskih postrojbi svoje vojske: Demone konfuzije/duhove zbunjenosti. I kroz samo Pismo Gospodin nas upućuje na postupke u takvim situacijama. Prvo, i vjerujem osnovno: “AKO DAKLE PRINOSIŠ DAR NA ŽRTVENIK PA SE ONDJE SJETIŠ DA TVOJ BRAT IMA NEŠTO PROTIV TEBE, OSTAVI ONDJE SVOJ DAR PRED ŽRTVENIKOM. IDI I NAJPRIJE SE IZMIRI S BRATOM”
(Matej 5:23;24).

ŠTO TOČNO TREBAM URADITI….?
kada se sjetim da moj brat, moja sestra, misli nešto krivo ili čine nešto loše pre!a meni, Gospodin mi govori: “IDI I PRVO SE IZMIRI SA NJIM/NJOM” Nije rekao:”Pričekaj da on/a dođe k tebi pa ti se ispriča. ON je taj koji te blati i ocrnjuje. Ti ionako sve radiš ispravno. Evo, čak se i žrtvuješ pred Mojim žrtvenikom”. Ipak, nije to tako rekao. Što misliš, ZAŠTO? Ako si barem jednom u svome kršćanskom životu postupio po ovoj Gospodinovoj uputi, znaš o čemu govorim.

Također, Gospodin nije rekao:”Prinesi dar na žrtvenik pa pošalji pismo (post. like, smajlić) svome bratu koji ima nešto protiv tebe”. Rekao je:” IDI….”

Zašto da IDEM…..?
Prije svega, zato što svoga brata nisi stekao putem pisma, facebooka ili neke mobilne aplikacije. To je tvoj brat. Osoba rođena iz istoga sjemena kao i ti. Rođena u istu obitelj; i zove se “tvoj brat” jer dijelite isti suživot – vječni život. Dakle, pravedno je da TI KOJI SI SE TOGA SJETIO, odeš potražiti svoga brata i nastojiš se izmiriti sa njim.

ZAŠTO JA , A NE ON…?
Zato jer su našemu Ocu, odnosi među Njegovom djecom, važniji od bilo koje žrtve koju bi Mu mogli prinijeti. Uostalom, zato nas Gospodin i uči da ne molimo samo:”Oče moj”; već:”Oče naš”.

IĆI ĆU SAMO AKO MI TO BOG KAŽE…….
Ako si uistinu sljedbenik Isusa Krista to znači da posjeduješ Duha Svetoga. A ako posjeduješ Duha Svetoga on će te podsjetiti na stvari koje si nekadao znao/znala pa si ih vremenom zaboravio/zaboravila. I SIGURNO će te podsjetiti. To je njegov zadatak na ovoj zemlji; Da podsjeti i uvede u svu istinu.

PA TO ONDA NIJE MOJ DIO….
Primjeti,, molim te, da ova uputa (Matej 5:23;24), nije došla kao glas sa Neba, pa čak niti sa žrtvenika. TI si taj koji si se sjetio…. To jeste tvoj dio.

KOJA JE KORIST OD TOGA…?
Ako smogneš snage i hrabrosti pa izvršiš i onaj drugi dio Gospodinove riječi: “Idi i izmiri se sa svojim bratom”; vjeruj, posaditi ćeš sjeme jednog svjedočanstva koje jasno govori o tvojoj iskrenoj želji da služiš Gospodinu i budeš, prije svega, poslušan Njegovoj riječi.

Bog će postaviti zaštitu uokolo tvoga života. Optuživač će te napadati, ali te neće moći oboriti. Moći ćeš prinositi dobre, Bogu prihvatljive i savršene žrtve. I sam Gospodin, potvrdit će te kao svojeg dobrog i vjernog slugu.

ŽELIM TI BOŽJI BLAGOSLOV.

Izvor: Facebook/Darko Glesic