“RAZMAHAT ĆE SE BEZAKONJE I LJUBAV ĆE KOD
MNOGIH OHLADNJETI”
– Matej 24:12

Jedan moj brat u Kristu, bio mi je poslao video poruku u kojoj se progovara o novim uredbama unešenim u zakone i prijedlozi promjena zakona u pojedinim zemljama svijeta. Npr. jedna uredba Njemačkog zakona, ne priznaje više pojam incest kao prekršaj, naprotiv, podupire ga objašnjenjem istog; u Kolumbiji je izgrađena sotonistička crkva otvorena za javnost; u drugoj pak zemlji, autoriziran je seks za malodobne osobe; Govore da, ako, na primjer, djevojčica od 10 godina, smatra da je spremna na spolni odnos, niti jedna institucija joj to ne smije zabraniti. Video spominje i neke druge zakone, koji promoviraju tjelesnu izopačenost.

Draga moja braćo i sestre, u svijetu se ne događa ništa o čemu nam naš Gospodin već nije govorio. Na što nas nije i ranije upozoravao. Neki drugi prijevodi biblije kažu: “I ZBOG UMNOŽAVANJA ZLA, LJUBAV MNOGIH ĆE OHLADNJETI”. Nije upitno (i ne treba nas impresionirati) širenje zla, izopačenosti. Gospodin Isus je o tome govorio prije 2000 godina. Više bi nas trebalo zabrinjavati naše osobno stanje i naš stav prema takvom svijetu. Da li nas je strah, bojimo li se tog “novog svijeta”? Ljute nas te promijene ?…

Ljubav može ohladnjeti samo u onih koji posjeduju žarku ljubav. Hladi li se ljubav u tebi? Mi kršćani, mrzimo grijeh, ali volimo griješnika. Molimo za ljude ovoga svijeta. Dakle, pazimo na sami sebe; ne dozvolimo da đavo u nas posije mržnju, strah i netrpeljivost. Postupimo, kao što je rekao psalmista: “Odvraćanjem svojih očiju od zla…”

Održimo našu ljubav vrućom i našu vjeru čistom.

Brat Darko