Možda upravo sada, prolaziš kroz teške trenutke, mučno razdoblje kušnji i moliš da to stane jer ne znaš koliko ćeš još moći izdržati. Možda se iskreno pitaš: “Gdje je Bog u svemu tome?! Gdje je Bog sada, kad Ga toliko trebam?.”

Dozvoli da podijelim sa tobom jednu riječ ohrabrenja, riječ od Boga – Pouzdanje. POUZDAJ SE U BOGA I VJERUJ MU.
Koliko god vrtio i prevrtao po svojoj glavi misli o tome – što? zašto? zbog čega mi se sve ovo događa? – Ne uspijevaš pronaći mir koji toliko čezneš. Ipak, Božje riješenje je jednostavno: “POUZDAJ SE U GOSPODINA SVIM SRCEM SVOJIM I NE OSLANJAJ SE NA VLASTITI RAZUM” (Izreke 3:5). Pouzdaj se!

6. stih kaže: “MISLI NA NJEGA NA SVIM SVOJIM PUTEVIMA I ON ĆE ISPRAVITI TVOJE STAZE”.

Možda riješenje problema ne dolazi jer ne “mislimo na Boga dok hodamo našim putem”; i stvari radimo na naš način. Naravno, toliko je svakodnevnih stvari i možda “sitnica” kojima se bavimo i o kojima razmišljamo. Uključi Boga u te stvari, u te “sitnice”. U nečemu u čemu si dobar, stvarima koje radiš sa lakoćom, u kojima si iskusan, za koje imaš talenta – uključi Gospodina u to; zauzmi stav poniznosti pred Njime; a to je tvoje priznanje da ti je potrebna pomoć. Moli: “Da, Gospodine, ja znam skoro sve o tome, ja to znam jako dobro raditi. Ali, Ti možeš bolje. Sa Tobom, ja to mogu bolje. Sa Tobom ja mogu riješiti i ovaj problem.”

Za ovo je potrebno hrabrosti. Psalmista je to znao; i davno prije tebe i prije mene, zapisao je: “U GOSPODINA SE POUZDAJ, OJUNAČI SE (budi hrabar), ČVRSTO NEK BUDE SRCE TVOJE. ..U GOSPODINA SE UZDAJ” (Psalam 27:14). U pouzdanju u Boga je toliko dobrih stvari; dok u drugoj vrsti pouzdanja leži prokletstvo. – Biblija nas uči: “PROKLET ČOVJEK KOJI SE POUZDAJE U ČOVJEKA…”

Naprotiv, David govori o blagoslovima pouzdanja u Gospodina: “KAD ME STRAH SPOPADNE, U TEBE ĆU SE POUZDATI. BOŽJE OBEĆANJE SLAVIM, U BOGA JA SE POUZDAJEM I NEĆU SE BOJATI…” (Psalam 56:4,5). Jer, kad god se pouzdaješ u Gospodina, ti proslavljaš Njegova obećanja. – Obećanje zdravlja i uspjeha, budućnosti, mira, nade i pobjeda u svome životu. Ti tada zazivaš blagoslov nad svakim dijelom svoga života – Nad svojim društvenim statusom, nad svojim poslom, svojom obitelji, svojim financijama, svojim narodom,…

Silna su Božja obećanja u odnosu na pouzdanje u Njega. U Psalmu 86:11. nam se govori: “POUZDAJ SE U GOSPODINA I DRŽI SE NJEGOVOG PUTA. – ON ĆE TE UZVISITI I BAŠTINIT ĆEŠ ZEMLJU”. Zato, pouzdaj se u Gospodina do samog kraja; sve dok On ne donese riješenje za tvoj problem. Pouzdaj se i tvoja vjera u Njega, također će rasti. On će te uzvisiti i obilno nagraditi.

brat Darko