Ovo je vrijeme u kojem nas Gospodin poziva da Ga više tražimo; da gorljivo tražimo Njegovo lice, da tražimo Njegovu prisutnost.

Živimo u vremenima u kojima naš neprijatelj đavao, sve više očituje svoju silu zla. Mi koji slijedimo Isusa Krista, ne možemo pobijediti u toj borbi, osim ako se, i kroz nas, sve više ne očituje sila našega Boga, sila Duha Svetoga. Stoga smo u silnoj potrebi svih onih darova i sveg duhovnog oružja koje dolazi od Oca svjetla.

Ova služba za nas je značila posebnu priliku da, u zajedništvu sa svom našom braćom i sestrama, tražimo još; tražimo više; više od Njegovog Duha,više od Njegove svetosti, više od sile odozgo. A On je dobar Bog, i vjeran je. I ako, mi, premda smo zli, znamo svojoj djeci davati dobre darove; koliko li će više dobra (Duha Svetoga), naš Otac na nebu dati nama koji Ga tražimo (MATEJ 7:11).

Čuli smo kako Ga je tražila; i našla, ona žena što Mu je suzama prala noge i otirala svojom kosom (LUKA 7:36-50). Mnogo toga joj je bilo oprošteno jer je pokazala mnogo ljubavi. Ona je ta koja je istinski štovala Gospodina Isusa. Ovo je svjedočanstvo zapisano zbog nas.  Činimo li i mi tako?.

Prisutnost Isusa Krista na našem sastanku je najbolji dokaz koliko nam je dobro bilo. Jer nema, zaista, ničeg boljeg već biti do Njegovih nogu, uživati u Njemu, u izlijevanju Njegove milosti na nas, u izlijevanju Njegovog Duha. Toliko toga dobrog smo primili od Njega… Ipak, pozvani smo i davati: Na slijedeći sastanak, i ti donesi nešto Bogu. Donesi Mu slavljenje, hvalu svojih usana; donesi mu svoju snagu, radost; plješći mu, pjevaj mu, blagoslivljaj Ga…Jer On se želi družiti s tobom, On još toliko toga želi dati tebi.

I ovo nije samo za neke, posebne i izabrane. A i ako misliš da je, znaj ti si taj/ta, poseban/posebna i izabran/a.

Bog ljubi romski narod i na poseban način mu iskazuje ljubav. I ti i ja, dio smo toga.

Neka vas naš Gospodin obilno blagoslovi.

brat  Darko